Kesä tuli ja toi mukanaan myös sen kuuluisan loman. Ennen kuin heitän vaatteet nurkkaan ja kerään itseni ranta-aurinkoon kylpemään, päätin hieman arvioida tätä "lomaa".

Loma on kai yleensä ajanjakso, jolloin voi rentoutua, heittää arjen murheet ja huolet niskastaan sekä keskittyä ihan vain itseensä. Noilla määritelmillä minun lomani saattaisi alkaa viikon päästä, kun kouluni uusintakokeet ovat ohi ja minun ei tarvitse enää kantaa huolta niistä. Autokoulukin vaatii jonkin verran aikaani ainakin ensi viikkoon, ja inssiin, asti. Lomani alkaa siis ensi viikolla?

Toisaalta, määritelmän mukaan lomaani tulisi tauko heinäkuussa, kun menen töihin.

Tarkemmin asiaa tutkittuani, minulla ei taida lomaa ollenkaan ollakaan. Nopeasti laskien minun pitää elokuuhun mennessä lukea 158 kirjaa. Sitten tietysti vastaan tulee myös sellainen pikkuinen tapahtuma kuin ylioppilaskirjoitukset, syyskuun alussa. Kirjoitan kolme ainetta, jotka käsittivät yhteensä 16 kurssia viimeisen kahden vuoden ajalta ja jokaiselta kurssilta on luonnollisesti oma kirjansa.

Jotten pääsisi liian helpolla, eräs opettajani tuossa keväällä houkutteli minut osallistumaan lukiolaisten tiedekilpailuun. Tässä koko ajan kai pitäisi tehdä tutkimustyötä, jotta voisin kirjoittaa sen kahdenkymmen sivun tutkielman.

Niin että hyvää lomaa vain.